Vanliga Frågor

Hoppas att vi kan svara på dina frågor här nedan. Om inte, tveka inte på att höra av dig till oss! 

Edit Content

Solceller är byggda av material som omvandlar solens energi till elektricitet. När solen träffar solcellerna skapas en elektrisk spänning som kan användas för att driva elektriska apparater och system.

Termen "solceller" och "solpaneler" används ofta om varandra, men det finns en liten skillnad mellan dem. Solceller är små enheter som används för att konvertera solenergi till elektricitet. Solpaneler å andra sidan är en sammansättning av flera solceller som är ihopsatta för att producera större mängder elektricitet.

Monokristallina solceller är gjorda av en enda kristall medan polykristallina solceller är gjorda av flera kristaller. Monokristallina solceller ger oftast en högre effektivitet men är också dyrare än polykristallina solceller.

Solceller har en lång livslängd och uppskattas att hålla i ca 30 år. Under denna tid kan de generera elektricitet och hjälpa till att minska dina elkostnader.

Solceller kräver minimalt underhåll. Däremot rekommenderar vi att du gör en visuell kontroll av dig anläggning regelbundet.

Edit Content

Det beror på batteriets storlek och vilken typ av laddare som används. Med en vanlig laddare kan det ta mellan 6-12 timmar att ladda bilen helt, medan en snabbladdare kan ladda upp till 80% av batteriet på bara 30 minuter.

Ja, det går att ladda en elbil i ett vanligt vägguttag, men det tar mycket längre tid än med en elbilsladdare. Dessutom kan det vara farligt att använda ett vanlig eluttag eftersom det inte är utformat för en sådan hög belastning.

Kallt väder kan påverka laddningstiden och batteriets prestanda. Det kan ta längre tid att ladda batteriet i kallt väder och bilens räckvidd kan också minska.

Ja, det finns olika typer av elbilsladdare, inklusive vägguttagsladdare, väggboxar och snabbladdare. De skiljer sig åt i laddningstid och kapacitet, och vissa modeller kan även erbjuda funktioner som fjärrövervakning och betalningssystem.

Installationen av laddboxen görs direkt i din elcentral och måste därför utföras av en certifierad elektriker. Vilket vi på Soloptimering Sverige alltid tillhandahåller. 

 

Edit Content

Batterier i en solcellsanläggning fungerar genom att lagra den överskottsenergi som genereras från solcellerna. När solen skiner och solcellerna genererar mer energi än vad som används i hemmet eller skickas till elnätet, laddas batterierna. När solen går ned eller när det är molnigt och solcellerna genererar mindre energi, används batterierna för att förse hemmet med den lagrade energin.

Att använda batterier i din solcellsanläggning innebär att du kan lagra den energi som du genererar från solcellerna och använda den senare, till exempel på natten eller under perioder med mindre solsken. Detta kan hjälpa dig att minska din elförbrukning från elnätet och spara pengar på din elräkning.

Storleken på lagringsbatteriet beror på flera faktorer, inklusive storleken på din solcellsanläggning och ditt hushålls energiförbrukning. Vi hjälper dig att hitta rätt storlek för dina behov.

Lagringstiden för solenergi beror på batteriets storlek och din energiförbrukning. Mindre batterier kan lagra energi i några timmar medan större batterier kan lagra energi i flera dagar.

Hittade du inte svaret? Kontakta oss här

Offertformulär

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig

Fill out the form below, and we will be in touch shortly.