Solcellsbatterier

Genom att investera i lagringsbatterier till sina solceller kan man både minska sitt behov av nätström och öka sin självförsörjning på el.

Solcellsbatterier

Att investera i lagringsbatterier till solceller är en smart och hållbar lösning för att öka sin självförsörjning.

Varför lagringsbatterier?

Det finns mängder av fördelar med att investera i ett lagringsbatteri till din solcellsanläggning. Här nedan går vi igenom några av dem.

Hur fungerar det?

Lagringsbatterier till solceller fungerar som ett energilager som kan lagra överskottet av solenergi som produceras av solcellerna. När solcellerna genererar mer el än vad som förbrukas kan den överskottselen lagras i batteriet istället för att skickas tillbaka till elnätet. Sedan när solcellerna inte producerar tillräckligt med energi för att driva hushållet, kan energin tas från batteriet istället för att köpa från elnätet.

Lagringsbatterier till solceller kan kopplas upp mot en styrcentral som övervakar energin och ser till att den används så effektivt som möjligt. På så sätt kan man maximera sin självförsörjning på el och minimera behovet av nätström.

Batterier i en solcellsanläggning fungerar genom att lagra den överskottsenergi som genereras från solcellerna. När solen skiner och solcellerna genererar mer energi än vad som används i hemmet eller skickas till elnätet, laddas batterierna. När solen går ned eller när det är molnigt och solcellerna genererar mindre energi, används batterierna för att förse hemmet med den lagrade energin.

Att använda batterier i din solcellsanläggning innebär att du kan lagra den energi som du genererar från solcellerna och använda den senare, till exempel på natten eller under perioder med mindre solsken. Detta kan hjälpa dig att minska din elförbrukning från elnätet och spara pengar på din elräkning.

Storleken på lagringsbatteriet beror på flera faktorer, inklusive storleken på din solcellsanläggning och ditt hushålls energiförbrukning. Vi hjälper dig att hitta rätt storlek för dina behov.

Lagringstiden för solenergi beror på batteriets storlek och din energiförbrukning. Mindre batterier kan lagra energi i några timmar medan större batterier kan lagra energi i flera dagar.

Offertformulär

Ta steget mot att producera din egen el redan idag!

Klicka här och be om en offert

Offertformulär

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig

Fill out the form below, and we will be in touch shortly.