Solceller är byggda av material som omvandlar solens energi till elektricitet. När solen träffar solcellerna skapas en elektrisk spänning som kan användas för att driva elektriska apparater och system.

Termen "solceller" och "solpaneler" används ofta om varandra, men det finns en liten skillnad mellan dem. Solceller är små enheter som används för att konvertera solenergi till elektricitet. Solpaneler å andra sidan är en sammansättning av flera solceller som är ihopsatta för att producera större mängder elektricitet.

Monokristallina solceller är gjorda av en enda kristall medan polykristallina solceller är gjorda av flera kristaller. Monokristallina solceller ger oftast en högre effektivitet men är också dyrare än polykristallina solceller.

Solceller har en lång livslängd och uppskattas att hålla i ca 30 år. Under denna tid kan de generera elektricitet och hjälpa till att minska dina elkostnader.

Solceller kräver minimalt underhåll. Däremot rekommenderar vi att du gör en visuell kontroll av dig anläggning regelbundet.

Offertformulär

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig

Fill out the form below, and we will be in touch shortly.