Batterier i en solcellsanläggning fungerar genom att lagra den överskottsenergi som genereras från solcellerna. När solen skiner och solcellerna genererar mer energi än vad som används i hemmet eller skickas till elnätet, laddas batterierna. När solen går ned eller när det är molnigt och solcellerna genererar mindre energi, används batterierna för att förse hemmet med den lagrade energin.

Att använda batterier i din solcellsanläggning innebär att du kan lagra den energi som du genererar från solcellerna och använda den senare, till exempel på natten eller under perioder med mindre solsken. Detta kan hjälpa dig att minska din elförbrukning från elnätet och spara pengar på din elräkning.

Storleken på lagringsbatteriet beror på flera faktorer, inklusive storleken på din solcellsanläggning och ditt hushålls energiförbrukning. Vi hjälper dig att hitta rätt storlek för dina behov.

Lagringstiden för solenergi beror på batteriets storlek och din energiförbrukning. Mindre batterier kan lagra energi i några timmar medan större batterier kan lagra energi i flera dagar.

Offertformulär

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig

Fill out the form below, and we will be in touch shortly.